3 tips om enkellaarsjes zelf te repareren!

Posted on 15 Sep 2015

Je moet er toch niet aan denken: heb je eindelijk die leuke enkellaarsjes gevonden, gaan ze al stuk voordat ze 'op' zijn! Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar met deze tips kun je langer van je laarsjes genieten.

Beschadigd leer

Om het beschadigde leer van je schoenen weer bij te werken heb je een wax-color nodig! Wax-color is een kleur herstellendecreme. Dat wil zeggen dat deze wat meer hecht op het materiaal dan normale schoenpoets. Dit product vind je bij de betere schoenmaker.

Beschadigd (nep) lakleer

Voor het herstellen van lakleer kunt je, let op, nagellak gebruiken! Lakschoenen kun je niet bijwerken met de bovengenoemde wax-color methode.

  1. kies een nagellak in dezelfde kleur als het beschadigde leer. De kleur hoeft niet exact dezelfde kleur te zijn, en mag bijvoorbeeld ook wat kleine glittertjes bevatten.
  2. Breng met een kwastje de nagellak aan op het beschadigde leer.
  3. Dep met je vingers de nagellak over het beschadigde deel. Zo voorkom je dat er zichtbare vlekken ontstaan.
  4. Laat de nagellak opdrogen (dat duurt een paar minuten) en maak je handen schoon.

Beschadigde hakken

Houten hakken die minder mooi zijn kun je licht opschuren en vervolgens met een watje en olijfolie donker maken. Zijn de hakken van plastic of echt kapot, ga dan toch eens langs de schoenmaker: vaak kosten nieuwe hakken minder dan 10 euro!